Noord-Nederlands startup-nieuws #1

Welkom bij deze startup update, powered by Founded in Groningen en Founded in Friesland! In deze nieuwsbrief zoomen we in op een aantal toffe ontwikkelingen in de wereld van startups in de regio.

Staxxer haalt meer dan 1 miljoen euro op in financieringsronde
Staxxer, een scale-up gevestigd in Groningen en Nijmegen, heeft meer dan 1 miljoen euro opgehaald in hun laatste financieringsronde! Hun missie? Een revolutie binnen de e-commerce-industrie realiseren door de BTW-verplichtingen in heel Europa te automatiseren. Een samenwerking tussen NVNOM, G-Force Capital en twee Angels heeft geïnvesteerd in deze scale-up. Lees er meer over via dit artikel

Flow geselecteerd als een van de FD Talents 2023
Friese startup Flow maakt deel uit van de FD-talenten 2023! De startup helpt je met een automatische geldverdeler om automatisch te besparen, budgetteren en investeren, zodat financiële stress verleden tijd is. Volgens Financieel Dagblad is co-founder Daan van Klinken een van de grootste talenten van 2023! 

Tapp.online door MT/Sprout genomineerd voor Startup van het Jaar 2023
De innovatieve aanpak van deze Friese startup maakt papier gemaakt van landbouwafval intelligent door het toevoegen van chips, sensoren en gedrukte batterijen. Een bijbehorend cloudplatform maakt het slimme papier onderdeel van het Internet of Everything. Deze nominatie door MT/Sprout is een mooie erkenning voor Tapp.online, als één van de beste startups van het land. We zijn benieuwd wat de groei van deze startup nog meer in petto heeft! 

Hydraloop te zien in Techleap-video
Techleap heeft in hun nieuwe campagne #techforgood scale-up Hydraloop uitgelicht met deze toffe video over Hydraloop! Het Friese watertechbedrijf biedt een duurzame oplossing voor de groeiende wereldwijde waterschaarste. Met de Hydraloop recycle je 45% van je water en kun je dit opnieuw gebruiken in je toilet, wasmachine of tuinsproeier.

Pulmotech beveiligt nieuwe investering
Pulmotech heeft een nieuwe investering ontvangen! Met deze ontwikkeling kan de startup uit Groningen hun innovatieve katheter om de beademing van patiënten op de intensive care te verbeteren, naar de klinische praktijk brengen met een CE-gemarkeerd apparaat. Na de vorige investeringsronde in 2019 door Carduso Capital, besloot nu NV NOM om ook te investeren gezien de grote potentie van Pulmotech.

Tot slot
Noord-Nederland is een broedplaats van innovatie en ondernemerschap. Het geeft energie om de veelbelovende ontwikkelingen van de startups te zien. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor deze veelbelovende bedrijven en de regio als geheel in petto heeft!