Okke de Jonge: “Ik vind het altijd leuk om te zeggen dat wij niet concurreren met karton of plastic, maar gewoon beter zijn.”

De groenteboer en supermarkt worden een paar dagen per week vervangen door op de stoep afgeleverde maaltijdboxen, als we een nieuwe jas willen bestellen we met gemak drie verschillende maten om thuis te passen en met Black Friday of Cyber Monday scrollen we online naar mogelijkheden voor nog meer elektronische accessoires. Mede hierdoor werden er in 2020 in Nederland 778 miljoen pakketten vervoerd. Een stijging van 34,8% ten opzichte van het jaar ervoor. En als je weet dat eigenlijk alleen grote spelers als Bol.com en Coolblue met machines inpakken, dan betekent dat dat alle andere miljoenen dozen in magazijnen, kantoren en woonkamers, van Groningen tot Maastricht, met de hand worden dichtgevouwen. Tape eromheen, verzendlabel erop en door naar de volgende. Dat kan functioneler, schaalbaarder en vooral duurzamer, dacht Okke de Jonge als student. Hij pitchte zijn idee tijdens de Enterprijs, trok de aandacht van de grootste pakketbezorger van Nederland en wij vroegen hem hoe het er nu voor staat.
 

BOXO

“Wij zijn bezig om herbruikbaar verpakkingsmateriaal op de markt te zetten”, vertelt Okke. “In eerste instantie richten we ons hierbij op kledingmerken. Hierin nemen we alle aspecten van het verpakken mee. Zo zijn we duurzaam, traceerbaar en functioneel. Met het laatste bedoel ik dat we de inpaksnelheid verhogen. Met als doel om de tijd die je hieraan kwijt bent te halveren. Zo werken we zonder tape, maar zorgen we voor een gecombineerde sticker. Die sealt niet alleen je pakket waardoor je ziet dat het niet geopend is voor aflevering, maar het is ook meteen het verzendlabel. Daarnaast zorgen we voor minder luchtvervoer doordat de verpakking qua formaat aanpasbaar is. Op die manier kun je er de ene keer een t-shirt in vervoeren en de andere keer een trui en een broek. Dat is ook handig voor de pakketvervoerder, want zo kan hij meer kwijt in zijn bus.”

Of je het nou doet uit duurzaamheidsoverweging of niet; je gaat er sowieso op vooruit. Op die manier komen ook niet-duurzame ketens bij ons uit.”

okke de jongefounder boxo

“Je hebt veel duurzame initiatieven, maar vaak zitten daar de nodige haken en ogen aan, bijvoorbeeld de hoge kosten. Ik vind het altijd leuk om te zeggen dat wij niet concurreren met karton of plastic, maar gewoon beter zijn. Je bent eigenlijk gek als je niet voor ons kiest. Want of je het nou doet uit duurzaamheidsoverweging of niet; je gaat er sowieso op vooruit. Op die manier komen ook niet-duurzame ketens bij ons uit.”
 

Enterprijs-finalist

Het idee voor BOXO ontstond tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement aan NHL Stenden: “Al in het eerste jaar van mijn opleiding kwam Jornt, toen nog van Sterk Fries Ondernemerschap (nu Founded in Friesland), langs om iets te vertellen over de Fuckup Nights in de Kantelaar in Leeuwarden. Een jaar later kon ik tijdens corona geen stageplek vinden en vroeg ik op school of ik ook stage mocht lopen in mijn eigen bedrijf. Dat kon, maar dan moest ik wel een externe begeleider/coach vinden. Op die manier kwam ik weer in contact met Jornt en Founded. Hij zei vervolgens tegen mij: ‘Moet je niet meedoen aan de Enterprijs? Er zit een mooi geldbedrag aan verbonden en het is een goeie manier om je hele idee te ontleden.’”

“Uiteindelijk ging Asfelias er met de winst vandoor, dus ik kan je niet vertellen wat je aan de Enterprijs hebt als winnaar. Maar als mede-finalist heb ik wel alle sessies doorlopen, dat was heel waardevol. Hierin keken we naar het probleem dat ik met BOXO wilde oplossen, wie hier nou echt behoefte aan hebben en hoe je er uiteindelijk geld mee gaat verdienen. Waar ik me eerst met een duurzame verpakking wilde richten op iedereen die baat heeft bij deze oplossing, leerde ik hier focus aanbrengen. Vandaar de keuze om ons eerst alleen op de kledingbranche te richten.”
 

Heel Google uit je hoofd leren

Ondertussen is Okke ongeveer een jaar verder, schreef hij zich eindelijk in bij de Kamer van Koophandel en voegde hij de expertise van zijn twee compagnons toe aan BOXO. “Tot eind februari heb ik vooral heel veel onderzoek gedaan. Te veel bijna, ik wil dan echt alles weten dat er te weten valt. Ik probeerde heel Google uit m’n hoofd te leren, nu weet ik bijvoorbeeld precies de retourpercentages van statiegeldflesjes of kleding is. Van die laatste trouwens 40%. Dat ik dat allemaal uitzoek is niet per se slecht, maar het mocht wel wat minder extreem. Terugkijkend heb ik hierdoor wel iets te lang gewacht met echt ondernemen, denk ik. Het blijft namelijk soms een onzeker iets. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat je niet alles zelf hoeft te weten, zolang je maar weet hoe je aan de informatie kan komen.”

Dit is gewoon wat de webshops willen, maar zij wijzen naar de vervoerders en die wijzen op hun beurt weer naar de webshops." 

lucas hullegiefounder boxo

“Uiteindelijk ben ik met pakketvervoerders uit de logistieke wereld en consumenten gaan praten. Onderweg kwam ik Marcel en Lucas tegen, beiden ondernemer, de een met kennis van logistiek en sales en de ander van duurzaamheid. We besloten om samen verder te gaan. Dat ging overigens niet na één telefoongesprek. Ik leerde Lucas kennen via een van de pakketvervoerders die ik via LinkedIn benaderde om mee te denken. Hij was meteen enthousiast en zei: ‘Dit is gewoon wat de webshops willen, maar zij wijzen naar de vervoerders en die wijzen op hun beurt weer naar de webshops.’ Hij vervolgde met dat hij erbij wilde zijn: ‘Jij als jonge hond en ik met mijn ervaring.’ Toen hebben we maanden gesproken om elkaar te leren kennen, veel gebeld en uiteindelijk Marcel aangehaakt en besloten om met zijn drieën onze krachten te bundelen.”
 

Pitchen op het hoofdkantoor 

Inmiddels zitten de eerste ontwerprondes erop en is er samen met vervoerders, consumenten en webshops getest. “We hebben nu met ons prototype nog één test gepland en dan willen we naar de eerste marktentree toe via een launching customer”, vertelt Okke. Wie dat wordt? "Dat hou ik nog even geheim. Wat ik wel kan zeggen, is dat de weg hiernaartoe best grappig is, want als het aan mij had gelegen had ik me al eerder laten verleiden door een andere partij. Vorig jaar, iets na februari, nam ik contact op met een van de grootste pakketvervoerders van Nederland, gewoon via een brutaal mailtje. Ik legde mijn idee uit en tot mijn verbazing zat ik iets later in een online call met bijna de gehele directie van het bedrijf. Zij waren zo enthousiast dat ik op het hoofdkantoor mocht komen pitchen voor mensen die echt gingen meedenken, duurzaamheidsmanagers noemden ze hen volgens mij.”

“Omdat ik ongeveer twee uren en een kwartier moest reizen had ik genoeg tijd om mezelf goed zenuwachtig te maken haha, je zit nou eenmaal niet koffie te drinken met de groenteboer op de hoek. Gelukkig ben ik ook lid van het Center for Entrepreneurship van NHL Stenden. Daar heb ik gevraagd hoe ik me het beste kon voorbereiden. Zij gaven aan dat ik vooral eerlijk moest zijn. Dat was dan ook mijn strategie; ik ben student en doe niet alsof ik veel groter ben. Maar wel heel enthousiast en met heel veel kennis over wat ik wil gaan oplossen. En ik dacht ook bij mezelf; als ze niet geïnteresseerd waren hadden ze me na die eerste call wel genegeerd. Het resultaat is nu dat we besloten hebben om ons idee zelf uit te rollen, al staat de deur op een kiertje en houden we contact. Een lastige keuze, maar bewust gemaakt met het oog op het grote verschil in handelingssnelheid en dat zij allemaal dingen wilden veranderen in het concept. Dat zou betekenen dat we eerder een leverancier van tassen werden dan een aanbieder van een service. Van mijn compagnons leerde ik hier dat je als ondernemer soms je poot stijf moet houden, terwijl als het aan mij had gelegen we volledig met ze in zee waren gegaan.” 
 

Onwetendheid als kracht

Op de vraag waar volgens Okke een goede jonge ondernemer aan moet voldoen, reageert hij bescheiden: “Dat probeer ik zelf ook nog uit te vinden. Ik ben nu vooral ondernemer, nog geen goeie. Al ken ik onderhand mijn pitchdeck wel uit m’n hoofd. Ik denk dat je als jong iemand vooral kracht kunt halen uit je onwetendheid of zelfs onkunde. Ervaring die je nog niet hebt zorgt ervoor dat je dingen anders ziet en dat is juist een kracht. In veel sectoren, bijvoorbeeld de logistieke, zitten mensen die dit werk al dertig jaar doen. Zij denken dat ze er al zijn, dus moeten de nieuwe oplossingen van iemand zoals mij komen.

Laatst waren we toevallig teamrollen aan het beschrijven, daar kwam uit dat ik de nuchtere en ongeduldige ben. Ik denk altijd; hoe gaan we dit doen zonder toeters en bellen. Het kan mij namelijk niet snel genoeg gaan. Als ik morgen in bed blijf liggen zal niemand daar iets van zeggen, maar ik heb zelf de honger om het geregeld te krijgen. Daarnaast hoor ik m’n hele leven al dat ik eigenwijs ben en ik moet zeggen, dat komt als ondernemer wel van pas. De e-commerce bestaat al twintig jaar, maar de verpakkingen zijn nooit veranderd. Wij hebben nu een product dat in één keer een heleboel problemen oplost, dus op een brutale en leuke manier proberen we daar de markt in mee te krijgen. En mocht in onderweg ergens een enorme uitglijer maken? Dan kom ik daar wel over vertellen tijdens de volgende Fuckup Nights.”

Ben jij student en loop je rond met een baanbrekend bedrijfsidee? 
Pitch jouw business bij de Enterprijs en maak kans op 2.500 euro, pitchtraining en een halfjaar startup support! Meld je aan voor 1 januari 2022.