Magazine

Friesland heeft startups en scale-ups nodig die kansen zien en daarvoor gaan. Die durven innoveren, samenwerken en over grenzen heen kijken. Startups hebben een onophoudelijke drive om te innoveren en de ambitie om écht impact te realiseren. Wij vieren hun succes en groei en geven ze een podium in ons magazine, die we december 2022 uitbrachten ter ere van het 4-jarig bestaan van Founded in Friesland. Benieuwd naar de verhalen van avonturiers, impactmakers, facilitators en investeerders uit de regio? Lees snel verder!

Klik gelijk door naar:

Constantijn van Oranje

“Start- en scale-ups zijn de aanjagers van innovatie. Ik geloof namelijk niet dat innovatie op zichzelf iets is, tot dat het in de markt gezet wordt; in de maatschappij komt. En waar bestaande bedrijven vooral zoeken naar optimalisatie van wat ze al hebben, zijn startups er juist om risico te nemen en nieuwe dingen te doen. Dat is cruciaal als je vooruit wil.

Lees verder

Avonturiers

We zoomen in op het schaalbare aspect van startups en scale-ups: ze kijken over grenzen heen en breiden uit op internationale bodem. Ontdek het verhaal van avonturiers in Friesland!

Investeerders

Investeren in je bedrijf en investeringen ophalen is cruciaal voor de volgende stap van je onderneming. Ontdek verhalen over kapitaal en investeerders!

Facilitators

Maak kennis met de mensen achter de schermen. Zij ondersteunen de groei van startups en scale-ups met programma’s. Ontdek de facilitators van onze regio!